onsdag 10 augusti 2011

Caminante no hay Camino

Får bli en klassiks spansk låt idag. Framförd av en av Spaniens mest kända artister Joan Manuel Serrat. Serrat skulle kunna ses som en svensk Taube eller Wiehe. Han har från sextiotalet fram till idag släppt en otrolig mängd musik och även sjungit tillsammans med andra kända artister som Joaquin Sabina, Ana Belen, Victor Manuel mm. Serrat är född i Barcelona Katalonien och därför har han även släppt album på katalanska.

Hans musik är mycket inspirerad av poesi och olika spanska poeter. Serrat gillar helt enkelt att göra musik av poesi. Personligen tycker jag att det ofta blir lite för mycket och lite för överdrivet. Speciellt som jag än så länge aldrig orkat läsa och uppskatta en dikt på något språk.
Ett undantag är dock låten Cantares - Caminante no hay camino från skivan Dedicado a Antonio Machado. En skiva där all musik är baserad på dikter av Antoncio Machado. Cantares är helt klart den låt som sticker ut mest, en spansk klassiker helt enkelt. Lägger även till ännu en låt från samma skiva, La Saeta. En totalt sinnessjuk låt, som jag ser det inspirerad av påskfirandet i södra SpanienInga kommentarer:

Skicka en kommentar