tisdag 5 juli 2011

El Canto del Loco

Tänkte avsluta min inläggsserie med spanska låtar från min tid i Sevilla med den grupp jag nog lyssnat på mest av alla presenterade artister nämligen El Eanto del Loco. Kommer därför posta några av mina favoritlåtar med El Canto del Loco under veckan.

El Canto del Loco är en av Spaniens största och absolut populäraste grupper. Framför allt om man frågar småkids av det kvinnliga könet. Gruppens musik är en en blandning mellan pop och rock. Texterna har enligt mig ett drag av nostalgi över sig då de ofta handlar om tider, platser eller känslor som man inte längre går att nå (småkidsen är då för unga för att ha upplevt detta och kan därför drömma sig in i framtiden, allt enligt min egna teori:)).

Redan 2005 släpptes albumet "Zapatillas", men våren 2006 spelades albumet fortfarande galet mycket på radio. Den låt som spelades absolut mest var "Volvera". När jag tänker tillbaks på min tid i Sevilla känns det ibland som att jag skulle kunna hugga av min ena hand för att få återvända tillbaks till just den våren. Samtidigt vet jag att det är inte är möjligt eftersom jag inte längre är samma person. Dock kan jag alltid fortsätta att drömma. Tycker att Volvera sammanfattar detta på ett lysande sätt, även om låten kanske mer handlar om den lyckliga barndommen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar